Altres materials


L’ALGINAT


L'alginat és una pols que mesclada amb aigua endureix ràpidament (3 min) i ens permet extreure negatius de qualsevol cos o objecte amb moltíssims precisió. És conegut perquè és utilitzat en odontologia per a extreure negatius de la boca, ja que la seva toxicitat es nula. 


Mesclarem:
- Dues parts d'aigua (pes)
- Dues una part d'alginat (pes)
Per exemple 50g d'alginat i 100g d'aigua. (Podem afegir aigua si veiem que és massa espès)


Cal barrejar-ho molt bé en un bol de plàstic o de inox, i si tenim un batedor millor. Un cop sec, es neteja tot fàcilment. Aquesta mescla gelatinosa l'aplicarem sobre l'objecte o part del cos, i esperarem fins que solidifiqui. És a dir, el podrem tocar sense que ens taqui els dits. Cal desemmotllar i reomplir amb el material que desitgem (escaiola o cera), mentre l'alginat està fresc (amb un tacte semblant a la silicona). Un cop es reseca (24 hores aprox.) Serà molt defícil de desemmotllar, a més a més redueix el volum ja que perd tota l'aigua. 


Cal recordar que:
L’Alginat serveix per a fer una toma d’impressió del cos real, és a dir que serà un negatiu provisional, però no un motlle final per a reproduir peces.

Quan està fresc en podem extreure un positiu d’escaiola (o cera), mentre que quan s’eixuga es reseca, i encongeix. És a dir, el podem fer servir com a motlle una vegada. Quan tinguem el positiu el podem modificar i extreure’n un motlle de silicona o làtex, per a fer un tiratge de diverses peces.

Aquest és un procediment comú per a pròtesis i maquillatges de caracterització. 
En la imatge veieu com amb un ganivet van tallant l'alginat per a extreure la peça final. El motlle d'alginat serà perdut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.